IL·LUSIÓ DAVANT EL PROJECTE BLOG

Us agraim la vostra visita en aquest espai i us mostrem com ens està quedant el nostre primer blog. Com sempre en els inicis ens trobem amb la manca d'habilitats, però la il·lusió que hi estem ficant farà que sigui el millor del món!

21 de març, 2010

UNA MÀ DE CONTES

"Una mà de contes" és un espai de TV 3 al qual, en un període curt ,ens expliquen un conte a través d'una veu en "off", a l'hora que es veuen  imatges produïdes  a través de tècniques pictòriques diverses: collage, divuix, aquarel·a,.. El procés es mostra en pla curt, de manera que només es veu la il·lustració i les mans de l'artista plàstic; d'aquí el nom d'"Una mà de contes" i de les agrupacions de cinc en cinc, com els dits de la mà.
A través d'Internet també es poden visualitzar a l'adreça www.unamadecontes.cat/.
 

Aquest espai no incorpora cap tècnica d'animació. Com que cada conte empra una tècnica diferent, aconsegueix captar l'atenció del nen molt fàcilment.  Pretén fonamentar el seu interès en la fascinació que pot provocar en els nens el fet de veure el procés d'elaboració de les il·lustracions. D'altra banda, pot resultar especialment estimulant per a nens i nenes amb interessos dirigits a l'expressió plàstica i artística.
Els contes tenen una durada curta, cosa  que permet mantenir la total atenció del nen durant tot el conte.

A través d'Internet també es poden visualitzar a l'adreça www.unamadecontes.cat/.Aquí els nens tenen l'oportunitat d'escollir un conte entre un ampli ventall.  La temàtica varia i es poden trobar contes de diferents cultures. Aquest recurs permet a l'infant triar un conte a través del personatge, l'origen geogràfic del conte, la tècnica emprada, el títol, l'autor o per l'il·lustrador.
En aquesta pàgina web apareixen els apartats de contes, tallers i blog.
Els tallers permeten crear il·lustracions per als textes dels contes que hi surten.  També es potden fer dibuixos substitular i retallar i composició.  En tots hi apareix l'opció de poder imprimir, reproduir el procés i fins i tot enviar-ho per a que es publiqui al programa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar aquí el teu comentari