IL·LUSIÓ DAVANT EL PROJECTE BLOG

Us agraim la vostra visita en aquest espai i us mostrem com ens està quedant el nostre primer blog. Com sempre en els inicis ens trobem amb la manca d'habilitats, però la il·lusió que hi estem ficant farà que sigui el millor del món!

06 de maig, 2010

Entrevista a l'escola Saavedra de Tarragona

Miquel Espejo és mestre i tutor de 6è de Primària del CEIP SAAVEDRA de Tarragona, és un dels principals centres educatius de la ciutat, té una llarga història que la converteix en la primera escola construïda especialment com a centre de titularitat pública. Miquel és el coordinador d'informàtica de l'escola i és qui se n'encarrega de formar als mestres quant a la utilització de les PDI; ja que ell és formador de Noves Tecnologies al Centre de Recursos del Professorat.


És una escola on tenen 7 Pissarres Digitals: una a 1er i 2on, l'altra a 3er i 4at, l'altra a 5è, l'altra a 6è; una a l'aula d'informàtica i una a P5.

A continuació transcrivim una entrevista feta sobre les noves tecnologies, i en especial de la pissarra digital.-Useu Noves Tecnologies a l'escola?

I tant!!!Usem ordinadors des de P3, projectro i canons, càmara digital i des de fa dos anys la Pissarra Digital!En tenim 6 i amb intenció d'ampliar el nombre d'aquestes. És una bona eina, ja ho veuràs...


- Quan temps fa que useu les pissarres digitals?

Fa 5 anys.

-Què es treballa a Educació Infantil?

De moment les mestres d'E.I. treballen el Jclic per aprendre a usar el ratolí, el KidPix i la Pissarra digital amb els de P5. Treballen la lectoescriptura, fan dictats, els corregeixen...treballen grafies i grafismes...Els agrada molt i és bo que ho treballin perquè s'han d'anar familiaritzant ja que a 1er ja es treballa bastant amb aquest sistema.

-Creus que els nens/es estan més motivats treballant amb les PDI?

Sí, sobretot els més grans, els agrada treballar-hi i ja coneixen el seu funcionament, inclús a vegades ensenyen ells com funciona a algun mestre/a que encara no ho domina massa. Jo als de la meva classe intento ensenyar-los a usar-la i que en sàpiguen per ells sols. I amb els nens/es amb Necessitats Educatives Especials és un recurs fantàstic les PDI perquè els agrada molt usar-les i es poden fer aprenentatges personalitzats i de manera individualitzada. Jo tinc dos nens a la classe amb una deficiència visual i em va perfecte el fet de treballar amb la PDI perquè amplio els continguts que treballem a la classe i d'aquesta manera facilito l'aprenentateg d'aquests nens.

- Has fet cursos sobre PDI?

Sí, jo he realitzat varis cursos sobre Noves Tecnologies i concretament sobre Pissarres Digitals, sóc qui me n'encarrego de formar els mestres del centre en aquest àmbit i també imparteixo classes a altres professors d'altres centres. Ja ho començo a dominar bastant, tot i així, a vegades les noves tecnologies fallen i has de perdre temps en solucionar els problemes; però quan em passa alguna cosa així recórro a usar la pissarra convencional i després de la classe ja soluciono el problema, sinó es perd massa temps i també el fil conductor de la classe que estàs fent.


-Quant a les noves tecnologies s'observen nens/es amb diferents nivells? I què s'ha de fer?

Sí, es veuen diferències de nivell sobretot perquè hi ha nens que tenen ordinador a casa i n'hi ha que no, llavors n'hi ha que ja estan més familiaritzats amb les noves tecnologies. El que jo faig és adaptar els aprenentatges a cadascú i fer l'aprenentatge individualitzat intentant reforçar allò que no entenen o no dominen tant.

-Penses que usar les PDI afavoreix l'Aprenentatge o sols és una tècnica per facilitar-lo?

Usar les PDI requereix una preparació molt acurada per part del mestre, però des del meu punt de vista afavoreix l'aprenentatge dels nens/es, i no sols l'aprenentatge sinó també el procés d'ensenyament per part del mestre, perquè permet endinsar-nos profundament a allò que estem ensenyant, es poden usar imatges, continguts extrets d'internet, d'altres companys/es, jocs interactius i moltes altres tècniques que permeten als nens/es ampliar els seus coneixements de manera fàcil.-Trobes alguna cosa negativa en la utilització de les PDI?

Sí, dos factors que per mí són negatius són els següents:

1. Les ombres que un mateix produeix quan s'usa la PDI i impedeix que els demés ho vegin del tot nítid i correcte. Has de procurar situar-te bé alhora d'usar la PDI sinó es fan ombres.

2.Que dues persones no poden usar-la a la vegada.

MOLTES GRÀCIES AL CEIP SAAVEDRA I CONCRETAMENT A MIQUEL ESPEJO PER LA SEVA ATENCIÓ I L'EXPLICACIÓ!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar aquí el teu comentari